ПИРІГ З ВИШНЯМИ ТА ГОРІХАМИ
Зима – пора глінтвейну та різноманітної випічки. І якщо з рецептом глінтвейну Ви уже знайомі, то настав час для приготування пирогу до нього. Рецептів випікання пирогів дуже багато, але приготувати правильно, не в кожного вийде. Адже кондитерське мистецтво дуже складна річ, потрібно чітко дотримуватись пропорцій, грамів та часу, щоб виріб вийшов пухким та смачним. Наш пиріг приготує навіть новачок в кулінарії, адже готувати з нами - просто!
Для приготування потрібно :
- 125 г пшеничного борошна;
- 2 яйця;
- 1 ч. ложка розпушувачу для тіста;
- 200 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 100 г волоських горіхів;
- 400 г вишні (свіжої або замороженої);
- 1 ст. ложка цукрової пудри;
- дрібка солі
У великій мисці збиваємо яйця з цукром, розпушувачем та ванільним цукром до однорідної, не дуже пишної, маси. Всипаємо просіяне через сито борошно та дрібку солі – перемішуємо тісто. Додаємо подрібнені горіхи та вишню. Форму для випікання застилаємо пергаментом, рівномірно розподіляємо тісто по формі та випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 25- 30 хвилин. Готовий пиріг охолодити до кімнатної температури та присипати цукровою пудрою.
Ваш пиріг готовий, смачного! Готуй разом з нами!